вторник, 1 ноября 2016 г.

Засідання Школи молодого педагога


Школа молодого вчителя - це постійно діюче професійне обєднання педагогів, створене за ініціативою КУ «Районний методичний центр» Приморської районної ради. У своїй роботі керується Конституцією України, Законами України, розпорядженнями президента України, рішеннями Уряду України, органів управління освітою всіх рівнів з питань освіти і навчання учнів, а також  локальними правовими актами  КУ «Районний методичний центр» Приморської районної ради. Школа молодого вчителя є складовою частиною системи підвищення кваліфікації вчителів і об’єднує вчителів з вищою та середньою спеціальною освітою, що мають стаж роботи менше 3 років і кваліфікаційну категорію "спеціаліст".
Мета школи: формування професійних умінь і навичок,які відповідають сьогоднішним вимогам педагогічної науки і практики, підготовка моодих спеціалістів до засвоєння прийомів і методів педагогічного дослідження і методів перспективного педагогічного досвіду.
Завдання школи: надання молодим учителям кваліфікованої та своєчасної допомоги організації навчально-виховного процесу та підвищення фахового рівня відповідно до державного стандарту; розробці навчально-програмної документації; доборі матеріалів з питань удосконалення форм і методів навчання та виховання, сприяння формуванню індивідуального стилю творчої діяльності педагогів.
12 молодих спеціалістів влилися в учительську сім’ю у 2016-2017 навчальному році. Щоб полегшити педагогам процес професійної адаптації,  ліквідувати дефіцит психолого-педагогічних знань, підвищити інтерес  до педагогічної діяльності,  сформувати свої знання й здібності в педагогіці, відчути радість шкільного життя, 1 листопада 2016 року було організовано чергове засідання районної Школи молодого педагога.  Досвід, набутий молодим учителем у процесі роботи Школи, може стати стартовим майданчиком для ефективного професійного зростання.
10 молодих педагогів, стаж роботи яких до трьох років, набували практичного досвіду в  секціях «Трудове навчання», «Фізична культура», «Основи здоров’я»,
Кожен із молодих спеціалістів усвідомив,  що  жодна з професій не ставить стільки вимог, як учительська, і найголовнішим тут має бути зацікавленість долею дитини, уміння виділити її неповторні риси як особистості. 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий